9/02/2009

Boulderkei Rotterdam - NIEUW FOTO'SHAAAA!! Niemand in de buurt en het hele blok voor me alleen. Ik kon na het lezen van het bericht op Sloper.nl niet op m'n stoel blijven zitten en ben meteen met m'n klimspullen naar Rotterdam Zuid gegaan. Daar, op zo'n 200 meter naast AHOY staat Nederlands eerste boulderblok in de openbare ruimte. En niet zomaar een blok ! Vormgegeven door klimmer/boulderaar en ontwerper Bart van Raaij staat daar een kruising tussen iets wat je in Bleau en Peak District tegen zou kunnen komen. Randjes, kommen, richels, pockets slopers en pinchers, je vindt het er allemaal.

Ik kon natuurlijk niet alleen kijken dus ik heb, naast het maken van foto's (helaas met m'n telefoon) ook geboulderd. WOW, superlatieven schieten te kort. Dat ligt niet alleen aan het feit dat er goed nagedacht is over de grepen, die allemaal als stuctuur in de boulderkei gemaakt zijn, maar ook het feit dat je in het park aan het klimmen bent.

Ook over de rotsvorm is nagedacht. Overhangen (natuurlijk) maar ook loodrecht, mooie randen, spleetjes en grote kommen waar je je lichaamsspanning flink op kunt uitleven. Het is nog te vroeg om de kwaliteit van de boulderei (het materiaal) te beoordelen, maar het voelt goed. Minder ruw dan gegoten grepen (die godzijdank niet op de boulderkei voorkomen) maar hier en daar nog wat losse structuur die na het fabricageproces nog los komt. Ik denk dat het wel losloopt met het zanderige materiaal dat er her en der afkomt, maar de toekomst moet uitwijzen hoe slijtvast het is. Hieronder nog een aantal foto's van de structuur.(pics by Paschnampook)

2 opmerkingen:

diederik zei

cool! nu nog één in t Vondelpark!

ellert zei

En een kopietje naar nijmegen! ;-)
Prachtig project, hopen dat ie goed schoon blijft.