5/23/2008

Adam Ondra in Action Directe

Het nieuws mag dan 'oud' zijn, maar op 21 mei klom Adam Ondra de WoGü route Action Directe. Om de route beklommen te zien worden is altijd weer 'zweet-handjes-krijgend'. Klik de afbeelding voor een downloadlink naar de filmbeelden. Op de site van czechclimbing.com staat ook een mini-interview met Adam.

Online Weather Forecast Freyr, Berdorf and Nideggen

Gespot op de site van Paul Lahaye een directe link naar de weersverwachtingen van de beide klimgebieden (klik afbeelding). Handig als je niet al een van de andere duizenden weerwebvoorspellers als voorkeur hebt. De originele link ligt bij de duitse site http://www.wetter.com/.

5/21/2008

Just another beautiful Climbing Picture

Mooi, mooier, mooist. Gave foto's van een vast nog veel gavere route. Nicolas Favresse herhaald Greenspit (8B+) in Valle dell' Orco, Italy (Photos by Bernardo Gimenez).

Angela Eiter climbs 8C in Misja Pec (Slovenia)


Heftig mooie rots, Slovenia's Misja Pec, en de Oostenrijkse superchampion vormen de combinatie voor een redpoint van "Strelovod" 8C (in de derde poging). In de zelfde periode klom ze tevens onsight "Sonce v oceh" 8A+ and "Corto" 8A (klik afbeelding voor meer info).
(bron:PlanetMountain.com)

5/20/2008

Training the 'opposing' muscles

Theraband heet de tool waarmee je kunt voorkomen dat je als klimmer de postuur van een bosaap krijgt met klimcapaciteiten van een boomklimmer. Veel klimmers schijnen door het eenzijdige gebruik van specifieke klimspieren een nogal gedrongen houding te krijgen. Datzelfde geldt overigens ook voor de kleineren spieren in de vingers, die daardoor wat krom gaan staan.
De Theraband is een stuk elastiek, ja meer is het echt niet te noemen!, die je in staat stelt om juist de antagonisten van je veelgebruikte en getrainde spieren te ontwikkelen. Hierdoor ontstaat een betere balans tussen de spierspanning van de verschillende spiergroepen.

Ik ben geen fysiotherapeut of gediplomeerd sportwetenschapper, maar in mijn roeitijd deden we dit soort oefeningen ook al; maar dan met andere middelen. Nu ik op mijn eigen boulderwand (meer) ga trainen wil ik dit soort oefeningen ook maar eens meer gaan doen.
Voor meer info kijk op de site van ClimbAndMore.

5/19/2008

Banff Mountain Film Festival World Tour in New Zealand

Van onze plaatselijke 'klim correspondent' Niels Hoffmann te Hamilton, Nieuw Zeeland:
Come to the Banff Mountain Festivals — for adventure, for excitement, for the inspiration of mountain stories. Experience the exhilarating beauty of mountain landscapes. Meet the world’s top adventurers. Listen to their stories. Relive their challenges. Reconnect with adventure.
Op het festival wordt onderandere de film King Lines van Chris Sharma vertoond (niet dat we die al niet gezien hebben, maar toch....)


Voor de Nederlandse geinteresseerden: jullie moeten afreizen naar Duitsland of Engeland als dichtstbijzijnde locaties. Klik op afbeelding voor reisschema van de World Tour (bron: Niels Hoffmann, NZ).

Bouldering practiced bij Druids

Boulderen is ouder dan werd aangenomen.....
(bron: cartoonstock.com)