10/10/2007

Boulderbear

Een berichtje gespot op de site van Sloper over een beer die op een nogal ongewone manier aan het klimmen slaat. See 4 u'reself (klik op de foto).

Nervus Medianus

Fijn..... heb ik weer. Een tijdje heb ik al tintelende vingers en 's nachts pijnscheuten in mijn linker (godzij dank) arm. Aangezien het niet (snel) overging ben ik gisteren naar de fysio geweest. De anemnese was snel gesteld: een irritatie van de Nervus Medianus (zie nr.6 op linker afbeelding). Knellingen rondom de 4e en 6e nekwervel zorgen er voor dat deze zenuwbaan geirriteerd geraakt is. Het omhoog kijken bij het zekeren is iets dat (nu) niet goed is voor zie zone (hoog) van de nekwervels. Als gevolg heb ik nu in mijn duim, wijsvinger en middelvinger een dof gevoel.


Voor het eerst van mijn leven ben ik nu gekraakt en ik moet zeggen dat het wel resultaat geeft. Helaas duurt het herstel wel langer dan bij spieren en ik stel me maar in op een (lange) poos niet meer klimmen. Ik ga maar op zoek naar (arm)spierversterkende oefeningen die ik wel kan uitvoeren zodat ik me de komende tijd niet helemaal als een zak aardappelen ontwikkel. Keep U posted.

p.s. het bouwen van de boulderwand verschuift in de planning nu iets naar achteren, maar er komen zal hij !!

10/09/2007

Nieuwe klimfilms

Weliswaar was het al begin oktober voorzien maar een aantal klim DVD's zijn iets verlaat en komen binnenkort alsnog in de winkel. Het gaat om de BigUP/Sender film 'King Lines' waarvan de trailer al eerder op het net te vinden was. Minder bekend was de hoge resolutie release van de trailer die in samen werking met Apple wordt gepresenteerd. De eerste dvd's worden 12 okt verstuurd, iets later dan verwacht. King Lines laat Chris' wereldwijde zoektocht naar de hardste sportklimroutes zien. Inclusief beelden van zijn Deep Water Solo beklimming van El Pontas.

Verder komen er ook nog 'Psyche', een Posing Productions combinatie film van Sport, Trad en Alpine klimmen, én 'Committed Volume One' van 'Hot Aches' productions, welke de eerstvolgende film is na hun E11 film avontuur met Dave Macleod in Rhapsody (E11).

10/08/2007

Polar Bear Contact (Animated)

Uit de serie van de befaamde ijsklimmende Polar Bear vond ik er laatst een die er ook mag wezen. Zeer geestig geanimeerd en als altijd mooi vormgegeven en uitgewerkt.


Vervolg Afval = Voedsel

Het blijkt nu dat de VPRO Tegenlicht documentaire Afval = voedsel een vervolg krijgt. De oorspronkelijke documentaire wordt niet herhaald maar er wordt dieper ingegaan op hoe dit concept in Nederland toegepast wordt.

Het afval dat we lozen verdwijnt niet, er bestaat namelijk geen verdwijnen omdat de aarde een gesloten systeem is. Ons afval lijkt alleen onzichtbaar omdat we het verdunnen met water, bedekken met aarde of weg laten blazen door de wind. Maar uiteindelijk komen we het onvermijdelijk weer tegen in ons drinkwater, de lucht die we inademen, ons voedsel en in ons lichaam.

De oorspronkelijke documentaire is nog steeds online te zien op de VPRO-site (zie mijn blog van 28 september) maar ik ben benieuwd naar de mogelijkheden die Nederland (al) ziet in het concept. In de gemeente Rotterdam (waar ik werk) zijn er legio projecten te bedenken waar het Cradle tot Cradle principe toegepast zou kunnen worden maar bij mijn weten is dat nog niet zo. Gaat de documentaire daar nieuw (tegen)licht op werpen?