12/13/2007

Victoria Bitter Symphonic Beer

Een commercial over Australiës meest favoriete 'stubbie' oftewel bier. Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben om een compleet Philharmonisch Orkest daaraan mee te laten werken is bewonderenswaardig. Het resultaat: een meerstemmig biertje dat smaakt naar meer.
(bron: CoolZor.com)

Some serious indoors bouldering

De indoor boulderwand Craggy Island, in Surrey - Guildford (Eng.). De wand is maar liefst 7 meter hoog en ziet er cool uit. Time for some serious spotting !

12/12/2007

Sportklimmen: voorlopige Olympische status

Naast cricket krijgt ook het sportklimmen een voorlopige olympische status. Nu moet die klimtak zich de komende twee jaar bewijzen. Bron: climbing.nl en IGWA

Klimmen voor kinderen (gevorderd)

Duhhh.... (advertentie voor Klimkamp voor kinderen)


Beatles Cover completely different

De meest tot de fantasie sprekende cover van de Beatles LP. Abbey Road is de laatst opgenomen LP van The Beatles, maar niet de laatst uitgebrachte. Na het mislukken van de Get Back sessies, waarmee ze terug wilden naar hun roots, wilden ze nog een goed album maken voor ze uit elkaar gingen en dat werd het. Vooral kant 2 werd bejubeld. Op deze kant van de LP stonden medleys van afgemaakte en onafgemaakte nummers. Het laatste nummer van het album, Her Majesty, wordt ook gezien als de eerste hidden track uit de muziekgeschiedenis.
Er zijn vele varianten op de afbeelding bedacht en deze wilde ik jullie niet onthouden. Respectievelijk van The Simpsons en uit de strip Mutts door Patrick McDonnell.



12/11/2007

Gespot: Petzl Signal


Een lampje voor op je achterhoofd dat je kunt gebruiken als noodsignaal óf als backup mocht je 'voorhoofdlamp' het begeven. Met 22 gram en een zichtbaarheid, volgens Petzl, tot op 1000m is het bedoeld voor nachtklimmers, -renners en -wandelaars. Je vraagt je echter af wat je er mee moet als je petzl op je voorhoofd het gewoon doet. De kans dat deze uitvalt lijkt niet heel groot.
Geinig gadget of nutteloos niemendalletje?
(bron: thegoat.backcountry.com en Outdoorsmagic.com)

Mrazek - Underground 8c+/9a (5.14c/d)

Weliswaar een oudje maar holy-moly wat een route. Let vooral op het routeverloop en hoe vertekenend dat is. Het noopt zelfs halverwege tot een 'touwwissel' (!!) vanwege overmatige touwwrijving. Check het einde, als Mrazek zich laat zakken, en zie hoe overhangend het 'kreng' is. Neem de tijd want het duurt fff voordat hij topt.

12/10/2007

Touching the Void + Bierproeven

Op 22 december wordt de film Touching the Void vertoond in de klimmuur Haarlem. De film begint om 22.30 (tot dan ♥ klimmen) en tijdens de film kun je nieuwe biersoorten proeven. Je mag je favoriet aangeven en wellicht komt 'ie dan ook in het assortiment. Touch your Beer!

G8 Summit...


Greenpeace campagne - Light out of your Ass

Greenpeace is meerendeels bekend om zijn acties die aandacht vragen voor milieuproblemen. Maar de laatste jaren is het medium TV, en dus ook internet, veel meer het decor voor spraakmakende 'commercials'. Het reclamebureau dat met het idee kwam het promoten van energiezuinige lampen te koppelen aan 'licht uit je kont' is op z'n zachtst gezegd opvallend bezig.
Of de boodschap ook overkomt, en of je daardoor dit soort lampen zal gaan aanschaffen, mag je zelf beoordelen.
(gespot op coolzOr-blog)