3/18/2008

BAZ - Bouldering At Sea (Netherlands)

BAZ! 2008 komt er weer aan en als voorbode daarop kregen alle voorgaande deelnemers info over de activiteiten van 2008.

Bouldergathering Steep Part Den Haag
Op 6 april vindt er een unieke BAZ!-gathering plaats in Steep Part Den Haag.
Speciaal voor deze dag worden er nieuwe boulders gebouwd in het fantastische boulderhok van Steep. Door een combinatie van vette boulders, chille muziek en goeie vibes krijg je de gelegenheid om vast in de layed-back sfeer te komen van BAZ! 2008.
Om het geheel extra interessant te maken is er een kleine competitie opgezet. Behalve de wedstrijd op 6 april vindt er nog een gathering plaats in De Klimmuur in Den Haag. Dat is op 18 mei. De punten die je scoort op die twee dagen worden meegenomen met je score op BAZ! 2008. De eindwinnaars over die drie wedstrijden winnen mooie prijzen!
Datum: 6 april 2008 van 13:00 tot 18:00
Plaats: Steep Part Den Haag - Prijs: €12,-

Overig BAZ! nieuws
BAZ! is dit jaar een internationaal promo-event. Dit betekent dat er van heinde en verre internationale topboulderaars naar BAZ! zullen komen om te strijden om de BAZ!-titels 2008. Boreal heeft al laten weten zorg te dragen voor de komst van Edu Marin!
Maar BAZ! zou BAZ! niet zijn als er geen aandacht zou zijn voor de recreatieve boulderaar. Tussen al het bouldergeweld zijn er dus ook kansen voor de gewone klimmer.
De promotie voor BAZ! 2008 begint langzaamaan op gang te komen. Vanaf 1 mei zul je je kunnen aanmelden voor BAZ! 2008 dat dit jaar plaatsvindt op 30 en 31 augustus. Om alvast in de sfeer te komen moet je natuurlijk naar de gatherings komen in Steep Part en De Klimmuur op 6 april en 18 mei maar je kunt ook een bezoek brengen en lid worden van de BAZ!-hyves op boulderen-aan-zee.hyves.nl

3/17/2008

Bergsportdag NKBV - Evolv - Chris Sharma

Afgelopen zondag was ik te vinden op de bergsportdag van de NKBV. Altijd leuk om fff bekenden te spotten en te zien hoe de veiligheidscommissie (o.a. lid Florian van Olden) en de buitensportcoordinatoren (o.a. Tim van der Linden) zicht in de schijnwerpers wisten te zetten. Het was er druk, en niet alleen omdat kinderen zich op de klimtoren konden vermaken en de mogelijkheid om tot in de nok te prusikken. Ook de lezingen van Heinz Zak en Martin Fickweiler waren in trek.
Ik trof er ook een stand aan van Black Diamond waar ze het klimschoenenmerk van Evolv aan het promoten waren. Voor mij een 'nieuw' merk want ik ben ze nog niet breed in de buitensportzaken tegen gekomen. In de stand liep ik Olivier Coenen tegen het lijf en we raakten aan de praat over Evolv en een van de testklimmers, Chris Sharma. Buiten dat ik een aantal gave promoposters in mijn hand gedrukt kreeg heb ik ook een aantal Evolv schoentjes gepast. Met name de Pontas is voor mij een model dat in de sectie velcro kan wedijveren met de La Sportiva Katana en de Boreal Crux. Vooral de pasvorm voor mijn smalle voeten en het rubber op de neus voor toe-hooks zijn ideaal. Vooralsnog zijn mijn Red Chili Corona daarin de tegenhanger. Daar moet ik echter wel met veters klooien...