10/19/2007

Ontsnapping uit schilderij

Gespot in de Kinkerstraat in Amsterdam. Meer van dit soort kunstuitingen in de stad! Zou Haarlem dit ook hebben? To be continued.

10/18/2007

Casper ten Sijthoff op AT5

Een relaxte Casper doet, klimmend in klimhal Centraal zijn verhaal over de wedstrijdsport leadclimbing. Ik vroeg me af of niet-klimmend Nederland nu weet wat leadclimbing is, maar de beelden spraken waarschijnlijk voor zich.

Had de cameraman/vrouw ook klimervaring of hebben ze een van de Centraalmedewerkers een camera in de hand gedrukt?

Helaas is het filmpje, of überhaupt iets over een klimmende Casper, niet te vinden op Youtube, maar je kunt het interview nog terugzien op de AT5 website
En anders is er niog de website van Casper

10/17/2007

Live concert Kula Shaker Melkweg

Ooit - in de tweede helft van de jaren '90- schitterden ze met de succesvolle albums K en Peasants, Pigs and Astronauts, maar ze verdwenen geruisloos en zonder protest uit beeld. Zanger Crispian Mills probeerde het nog met The Jeevas, maar het bloed kruipt waar succes niet gaan kan en dus is Kula Shaker anno 2007 terug. Met een nieuw album en een Europese toernee. Op het nieuwe album doet de band waar het goed in is: een mix van 60's-klanken en psychedelica en pure pop. In het verleden scoorde Kula Shaker met die eigenzinnige aanpak hits als Tattva, Govinda, Hush en Grateful When You're Dead. Tattva ging gepaard met een tekst die gebaseerd was op eeuwenoude teksten in het Sanskriet.
En gisteren een spetterend optreden van de band die ik voor het laatst 8 jaar geleden op Lowlands heb gezien!! Heerlijk herkenbaar, zowel de sound van de nieuwe nummers als ook de teksten van het oudere werk. Weliswaar stond de gitaarpartij van Mills te zacht afgesteld maar dat herstelde zich snel. Voor wie deze formatie nog wil zien: op 22 november op Crossing Border Festival in Den Haag in de reprise. Gaat dat zien !!

10/16/2007

Klimgame

Via Joost.climbing.nl kwam ik terecht op de site van Accesfund, een organisatie die zich bezig houdt met het toegankelijk houden en het conserveren van klimgebieden in de States. Ze vertegenwoordigen alle klimdisciplines en dus ook boulderen.

Op die site liep ik tegen een melig spelletje aan dat eigenlijk zo makkelijk nog niet is. Check it out ! als je in de verloren uurtjes fff niets om handen hebt.

Toekomstige Multimedia

De techniek staat voor niets en multi-usable schijnt het credo te zijn. Voor wie veel met beeld te maken heeft en verschrikkelijk hip wil zijn: klik op de afbeelding voor een demo toekomstige multimediatoepassing.

10/15/2007

Vooruitblik Ooghoogte

Hij komt, hij komt... !! het fotoboek Ooghoogte van Menno Boermans en Melvin Redeker over de bergsport van -5 tot +8000 meter is in de voorverkoop. Langverwacht en nu dan eindelijk bijna in de winkel.
Een aantal keren vergezeld geweest door Menno als klimmaat en, dus, ook fotograaf weet ik hoe hij met zijn beroep bezig is. Niet zelden kreeg ik dan aan het begin van de dag een kledingadvies omdat dat beter contrasteerd met de achtergron of het object waar die dag op geklommen gaat worden. 'Hee Edje, doe vandaag maar die oranje jas en gele broek aan !!' Betere en treffender klimfoto's heb ik nog nooit van mezelf gezien.
Een aanrader, niet alleen voor klimmers, maar voor iedereen die van zeer speciale fotografie, met het hart gemaakt, houdt.