5/08/2008

Bouldering Rocklands (SA) - Christian Core

In de categorie: hoe maak ik het mezelf moeilijker. Trek een cruxgreepje uit je boulder en klim hem dan alsnog ! (klik afbeelding).


5/07/2008

Niiiiiice moves - Psyche Mutations

Wel een filmpje dat wat ouder is (van Posing Productions) maar Steve Mc Lure klimt een klare lijn (5.14d). Look 'nd sweat (klik)

5/06/2008

Constructing my own boulderwall - part 3


Yahoo !! de eerste delen zitten er op. Het is de basis dus het duurde eindeloos voordat het er naar mijn zin op zat. Van hieruit kan ik (kunnen we, want TvdL te U en ML te A komen a.s. zaterdag het leeuwendeel monteren) de rest afmeten en verder opbouwen. Vandaag heb ik alle overige losse platen in de kleurlak gezet die ik gemengd heb met speelzand. Zand door de verf, een vachtroller voor de juiste verdeling en rollen maar. Morgen gaat de tweede laag er op en dan hebben de platen ook meteen een structuur van jewelste. Gaaf voor het voetenwerk, maar ook prettig voor het goed vast kunnen zetten van de grepen straks. De platen die ik van de klimhal Haarlem overgenomen had bleken met een speciaal soort kunststof/epoxy-coating bewerkt, waar mij boortjes enigzins ruzie mee kregen. Tjessis wat is dat spul hard. Zelfs mijn ijzerboren kreeg ik er bot mee !! Voorboren met de ijzerboren dus en dan doorzetten met de houtboor. Voor het grote gebogen wanddeel heb ik (10mm) draadeinden gekocht en die worden voor de bovenkant de sterke krachtverdelers. Het blijft voorlopig super mooi weer dus die wand komt deze week wel af ;-))

5/05/2008

Constructing my own Boulderwall - Part 2

Yep, d'r was fff geen teken van leven op de blog, want soms is zonder ook wel lekker. Maar nu is er weer activiteit en de eerste framedelen zijn gemonteerd !!
Na de onfortuinlijke start met de boormachine is er nu een nieuwe 'tool'. Ruim 700Watt aan Metabo power om gaten, schroeven en keilbouten te maken/plaatsen. Met M10/100mil draadbouten zitten de eerste drie balken aan mijn schuur. Alles zit in dubbel in de grondverf en zo ook de klimplaten en het gebogen wanddeel (zie plaatje vorige blog). Nu moeten er nog wat gaten geboord worden en (extra) structuur op de wanddelen aangebracht voordat ik de platen op maat ga zagen. Daarna wordt de rest van het frame gemaakt en kunnen de platen en het gebogen wanddeel op zijn plaats gebracht worden. Wegens problemen met mijn digitale camera (second tool down...?) komen de foto's bij de volgende blog. En ik beloof dat die niet over een week komen !