12/22/2007

How the cat wakes you up - Animation

Een animatie over een hongerige kat die subtiel begint maar uiteindelijk een andere wending krijg. Ik laat nooooit meer een kat in mijn slaapkamer ! Miauw....

12/20/2007

Trailer Psyche - Mutations 9A (McLure)

Van de laatste film van Posingproductions, Psyche, een trailer (klik afbeelding) van Steve Mc Lure in Mutations. Mooi geschoten beelden, vooral van de close-ups als Mc Lure vette crimpers pakt. Iets voor onder de kerstboom en ìn de DVD-speler?

Kerstman 'from Space'

In 2005 heeft een van de Google Earth medewerkers een geinige ontdekking gedaan bij het surfen over de aarde. Hij vond in rotsstructuren een enorme 'afbeelding' (ca. 65 km lengte !) van de kerstman. Om het geheel iets herkenbaarder te maken moest hij wel wat lijnen toevoegen, maar toch.
Hij maakte tevens een geinige toepassing in Google waarbij kinderen door het volgen van de rode neus van Rudolf het rendier bij de kerstman uitkwamen. Zeg maar een soort zoektocht. De kerst is begonnen op Paschnampook's !

12/19/2007

Güllich - Klettern heißt frei sein

In een vervolg op de biografie van Güllich, "Ein Leben in der Senkrechten", is er op 15 december een nieuw boek uitgekomen: Klettern heißt frei sein. Het beloofd veel authentieke achtergrondinformatie en materiaal van de 'meister' zelf; handgeschreven topo's, schetsjes, grappen en veel filosofische bespiegelingen waarin hij zo bedreven was. Je vindt meer info op wolfgangguellich.com
'Leider, leider' is het boek alleen op deze site te bestellen. Ik heb meerdere boekhandels en klimgespecialiseerde winkels benaderd, maar zij kunnen het niet via de duitse uitgeverijen bestellen. Kopen kan dus alleen via de bovenstaande link. Wel kan je een pdf downloaden met 11 pagina's uit het boek.

Live koken klimhal Haarlem

Ik had net aan mijn klimmaat verteld dat je lekker kunt eten in de klimhal Haarlem. Bij binnenkomst wordt mijn verhaal onverwacht ondersteund door geuren die je normaal niet ruikt in een klimhal. Er wordt 'live' gekookt in de hal! Navraag leert dat het een 'ekspiriment' betreft om elke dinsdag vers voedsel te gaan bereiden. Dat is nog eens wat anders dan het opwarmen van diepvriesmaaltijden.

12/18/2007

Deepzly Motivated revisited - 4


Vibram Five Fingers

Het is weer n's wat anders, een klimschoen met 'vingers' voor de tenen. Het is niet meer dan een handschoen voor de voet met rubber aan de onderkant. Het schijnt wennen te zijn maar dan heerlijk te klimmen. Ik heb er toch zo mijn bedenkingen over voor als je op scherpe randjes gaat staan of je voet wil verklemmen in een spleet...

(bron: logicalactivism.com)

12/17/2007

Klimmende Gsus

Gespot op Scotterology (what the F***??) een nogal ongewone bezigheid voor Jesus.
Origineel bijschrift: "I can’t figure out why Jesus is wearing Lara Croft’s shorts".

Why do men die younger...

Een reclame uit de oude doos, maar hij is er niet minder humoristisch om. Let vooral op de verwijzing naar Pulp Fiction in de tweede afbeelding.