1/10/2008

Nood signaal - SPOT

Wellicht als aanvulling op de lawinepieps?! Een apparaatje dat via de satteliet een noodsignaal uitzend als je onverhoopt ergens vast zit. Het geeft via GPS aan waar je zit maar bovenal, en veel belangrijker, laat anderen weten wat je positie is. Het signaal wordt doorgegeven aan GEOS International Emergency Response Center die dan weer de juiste reddingsdiensten inschakelt afhankelijk van het land van verblijf en je postitie.

Het apparaatje is ontwikkeld door SPOT Inc dat ook het achterliggende systeem gemaakt heeft. De SPOT heeft een dekking van heel Noord America, Europa en Australië en grote delen van Asië en Afrika en Zuid-Amerika. Het apparaatje zelf kost $169 en je moet een lidmaatschap bij SPOT afsluiten voor nog eens $99.95 Aanvullend kun je er nog extra diensten bij te kopen die je verzekeren tegen de kosten van redding en repatriëring.

Climbing Robot

Te koop gezien bij Brainizord een klimmend robotje dat met behulp van zuignappen de ramen, of gladde oppervlakten, kan beklimmen. Er zijn hier wel meer van maar deze ziet er nog geinig uit ook. Het ding is niet super klein dus je hebt wel een redelijk raam nodig om het gadget wat te klimmen te geven. Er zit weliswaar een auto-reverse modus op zodat hij niet telkens opnieuw opgestart hoeft te worden. Kost bijna 8 Pond Sterling. Let's climb some glass !

1/09/2008

Interview Fred Rouhling - Salamandre

(Fred traint voor Salamandre - foto: Fred Moix)

Salamandre, de nieuwste route van de hand van Fred Rouhling, was de aanleiding tot een interview met de franse klimmer. De 32m lange route, kenmerkend door zijn heftige sequenties met mono's en bidoigts, werd door hem met een 9? gewaardeerd. Deze nogal vage gradering vroeg om een uitleg (lees interview op planetmountain.com). Hij stelt in ieder geval zelf dat "it is not the grade that counts but the experience in itself". Mooie gedachte voor 2008 !

Deepzly Motivated Revisited - 5

(met toestemming van Mike Meijnhard)

1/08/2008

Kantina Live Cooking Klimhal Haarlem - 2

In navolging op mijn eerdere bericht:
Kantina (de keuken van klimmuur Haarlem) presenteert: Live Cooking! Elke dinsdag avond van 18:00 - 21:00 een vers bereide maaltijd geserveerd in gezellige sfeer. Kom langs en eet lekker mee!
Dinsdag 8 januari - pasta
Dinsdag 15 januari - curry
Dinsdag 22 januari - chili
Dinsdag 29 januari - pasta

IJsklimmen Val di Mello

Eind 2007 kwam het IJsklimgidsje binnen. Ha! verlekkert blader ik de topo door en waan me al in een van de vele bevroren watervallen. Februari gaat het hopelijk gebeuren. Na de volledig geflopte ijsklimavonturen in Schotland (heftige dooi - 2006) en Oostenrijk (Voedselvergiftiging -2007) gaan we het nu in Italië proberen. We kennen Val di Mello wel van in de zomer maar de winter is voor ons daar nog onontgonnen terrein. Arrampicate di specchi di ghiaccio !!

1/07/2008

Avoid the Edge...

Iedereen nog een fijn, sportief en gezond 2008 gewenst en om er fff lekker in te komen een strak filmpje met een scherp einde. Het is een wat ouder reclame filmpje voor Ordnance Survey maar hij staat nog steeds als een huis ! Wees voorzichtig als je met mountainbiken je limieten opzoekt....