1/19/2008

Wish I was here

Ik heb er aan het begin van deze eeuw twee maanden gezeten en de kust waar de twelve apostels staan (nu door erosie nog maar 10 geloof ik) is een van de mooiste die ik ooit gezien heb. Met dit hondeweer zou ik er zo weer willen zijn.

1/17/2008

IJsklimmen Stubaital vorige eeuw

Lekker vaag want eigenlijk nog maar ca. 10 jaar geleden. Samen met Elwin van der Gragt winterbikkelen (lees ook wintergasten op de blog van Menno Boermans). Hup kamperen bij -10°C (maar wel warm worden in de verwarmde sanitairhokken....) en en-passant ook maar een tot dan toe nog niet bestaande lijn klimmen. Elwin: hoe hebben we die route ook al weer genoemd en gewaardeerd? WI 4/5 staat me bij.

New climbingfilm 'The fanatic search'

'Work less, climb more' is de ondertitel van de nog uit te brengen klimfilm. Starring: Dani Andrada, Chris Sharma, Lynn Hill en Mariona Marli in gebieden als Siurana, Mallorca, Montsant, Rodellar en de Canarische eilanden. Deze combi's beloven weer veel zwetende handjes tijdens het kijken en ik kan niet wachten tot hij in maart uitkomt !! Voor de trailer klik op de afbeelding.

1/16/2008

1000 meter ijs

Robert Jasper en Bernd Rathmayr klommen in twee dagen drie ultra ijsklimroutes. B.A.S.E. een route van 420m (WI 6+) die zelden tot nooit in conditie is werd door de twee klimmers binnen één dag geklommen. Meteen daarna tikten ze ook Almendudler af (M9+/10-, 350m). Niet tevreden ging een dag later Crack Baby (WI 6, 340m) er aan. Zie verder het volledige verslag van Daniela Jasper.
(bron: planetmountain.com)

Deepzly Motivated Revisited - 6

(met toestemming van Mike Meijnhard)

1/15/2008

Mooie (IJs)klim-hardware

Als ik eens veel geld zou mogen spenderen aan een volledig nieuwe (winter)klimoutfit dan staan de onderstaande items hoog op het lijstje (zie links voor verdere beschrijving):

1. Eider Veste Defender Cyclix jacket (licht, waterdicht en soepel en wat zijn hun ontwerpen gaaf !)









2. Grivel Mont Blanc Helm (functioneel en mooi)








3. Grivel Icefall handschoenen (met mijn piranha's een wat betere bescherming van mijn knokkels...)







4. Black Diamond Icon hoofdlamp (voor mij het beste alternatief met een lichtopbrengst die eens goed scoort)


5. Grivel Rambo IV stijgijzers (een verbeterde versie van de Rambo's die ik nu al met veel plezier gebruik).

1/14/2008

Perito Moreno Patatonië - gletscherbreuk

Al een wat ouder filmpje van het denudatieproces van de Perito Moreno gletscher in patagonië. Spectaculair en mooi gefilmd (klik afbeelding).


bron: sildavia.nireblog.com

Ogen bedrogen

Ik kon neit glevoen dat dit leabaesr zou kennun zjin. Lees het vlgoedne en otveriug jelzef.