4/26/2008

Constructing my own Boulderwall - Restart

Hoewel al veel langer in de pen gaat het er nu van komen: mijn eigen boulderwand achter in de tuin. Twee weken vrij genomen, veel hout in de opslag, nog meer schroeven, vele liters verf en dozen vol met inslagmoeren. Het mooie weer is er ook en de zin nog meer. Geen ongein met gespannen tentzeilen en niet drogende verf'; nee in twee weken staat die wand er gewoon.
Mijn idee is nog steeds dezelfde als vorig jaar. Een meter overhangend en 3,6 meter hoog, en de maximale hoek is 32 graden.
Maandag ga ik beginnen met het frame aan mijn schuur waar dan weer de horizontale verbindingsbalken aan komen voor de klimplaten zelf. Oh ja, er moeten ook nog wel de nodige gaten gezaagd worden voor de inslagmoeren en laat nou net vandaag mijn boor het begeven....
Tijdens het boren van een 10mm gat in beton blies mijn B&D de laatste adem uit (in de vorm van rook ''that is"). First tool down.... dat belooft wat (to be continued).

4/23/2008

Clay Climbing Art






Daisy Boman is een kunstenares die met kleimannetjes (Bo-men) tot uitdrukking brengt dat we altijd bezig zijn met de "struggle for live". Ze beeldt dit voornamelijk uit met (hoe kan het ook anders) klimmende figuurtjes die, om met Herman van Veen te spreken "rennen, vallen, springen, opstaan en weer doorgaan". Zonder gezicht wil Boman ons laten zien dat we allemaal in zekere zin op dezelfde manier die worsteling aangaan.

4/22/2008

Stencil Art - Anti Climbing

Bij het zoeken naar inspiratie voor een logo voor mijn eigen boulderwand kwam ik een street-art vorm tegen die ik nog herkende van mijn trips naar Parijs, Praag, Berlijn en Strassbourg. Een sjabloon-kunst die een niet te missen herkenning heeft. En natuurlijk zitten er ook klim-gerelateerde tussen.