3/26/2008

Shishapangma Stop - Manaslu Go

Door de toestanden in Tibet kan het Shishapangma-team zijn oorspronkelijke planning niet aanhouden. De berg wordt na diep beraad verruild voor de lastiger en hogere (8163m) Manaslu, die niet vanuit Tibet maar vanuit Nepal beklommen gaat worden. Er is ook een nieuwe site geopend die, hoe kan het ook anders, http://www.manaslu2008.nl/ heet (zie ook klimlinks).

3/25/2008

Dave Macleod - 8C solo (Margalef) as training for Don't die of Ignorance XI,11 first ascent on Ben Nevis

Hoe ver ga je om je voor te bereiden op nieuwe routes in de extreme graad. Dave Macleod klom op 9 maart Margalef - 8C solo om zicht psychologisch te trainen op het klimmen van lange stukken zonder protectie. Het doel: Don't die of Ignorance XI,11 first ascent on Ben Nevis. Lees meer over deze testpiece op de blog van Dave Macleod en op Planetmountain.com Van de solo zijn filmbeelden geschoten door de vriendin van Dave die gebruikt gaan worden voor een nieuwe film. Keep U posted !

Koude Pasen - indoortraining of buitenland?

Vanwege de pasen fff geen blog geplaast maar we zijn er weer. Wat er niet is, is mooi paasweer om buiten te klimmen. Weliswaar unieke winterplaatjes in deze tijd van het jaar (sinds 40 jaar niet zo'n koude, sneeuwrijke pasen gehad) maar voor het buitenklimmen in een voorjaarszonnetje zul je toch naar warmer oorden moeten gaan. Zo dus ook voor mijn klimmende vrienden Maurice, Tim en Martijn die naar Mallorca togen en daar zich laven aan mooie rots en zon.... (grmmpff, ben helemaal niet jaloers).
Maar "wij" (klimmaat Joost en ik) gaan ons dan maar voorbereiden op andere warmere tijden. Voor ons klimmen in de hal en ons trainingsdoel de 7A (buiten) voor dit jaar halen. Natuurlijk ook in de rots klimmen en boulderen én funtime hebben met BAZ (zie foto uit 2006). Voorlopig gaan de alpine aspiraties even in de ijskast.