12/06/2007

Aardman - Loves me, Loves me not (Animation)

Eindelijk, EINDELIJK!! heb ik de vroege klei-animatie van de Aardman-productions (1992) gevonden. Een super geestige vertelling van een britse lord die het welbekende bloempje-plukken toepast om te zien of zijn geliefde van hem houdt. Let vooral op de gezichtsuitdrukkingen die alle melige plotwendingen bij hem teweegbrengen. Een 'must-see' voor alle animatie-aanbidders (klik op afbeelding voor animatie).

Klimmen met blinde kinderen

Gespot op Filmfocus.nl en gelezen in diverse kranten:

Tibetanen gaan ervanuit dat blinden door demonen worden bezeten, waardoor de kinderen gemeden worden door hun ouders, geminacht door hun dorpen en verworpen door de maatschappij. Gered door Sabriye Tenberken - een blinde opvoedster en avonturier die de eerste school voor blinden in Lhasa oprichtte - nodigen de leerlingen de beroemde blinde bergbeklimmer Erik Weihenmayer uit om hun school te bezoeken, nadat ze de verhalen gehoord hebben over zijn verovering van Mount Everest. Erik trekt naar Lhasa en inspireert er Sabriye en haar studenten Kyila, Sonam Bhumtso, Tashi, Gyenshen, Dachung en Tenzin om ze te leiden naar een plek hoger dan ze ooit geweest zijn. De reis van drie weken gaat verder dan ze ooit hebben kunnen voorspellen. Tegen de adembenemende achtergrond van de Himalaya volgt Blindsight het aangrijpende avontuur van zes Tibetaanse tieners die proberen de Lhakpa Ri, een bergkam van 23.000 voet hoog aan de noordkant van de Mount Everest te beklimmen. Een gevaarlijke reis wordt al snel een schijnbaar onmogelijke uitdaging als je er rekening mee houdt dat de tieners blind zijn.

12/05/2007

Fotografie vroeger (Calvin and Hobbes)

Een brilliante uitleg aan kinderen over ZwartWit en Kleurenfotografie.

Sinterklaas Jiskefet & Hans Teeuwen (2006)

Voor de gevoelige kijker: Do Not Enter!
If not, then: hij is weer geweldig jiskefet (klik op de afbeelding)

12/04/2007

Klaashaast

(bron: www.foksuk.nl)

Fijne uitklim of boulderprobleempje ?!!


Dit monstrum van een rotsblok is te vinden in het gebied Kjerag, Noorwegen. Een stevig rotsblok dat op een sublieme plek tussen de wanden van de fjord is ingeklemd. Een fotogeniek plaatje levert het zeker op maar je moet geen hoogtevrees hebben; je staat er 1000 meter boven de fjord. Basejumpers hebben hier een spectaculaire spot voor handen en zoals een tourist het uitdrukte: 'nadat ik een basejuper zich voor mijn ogen in de afgrond had zien storten benam mij dat de lust om nog dichterbij te komen voor een foto'.

12/03/2007

Deepzly Motivated revisited - 3

(met toestemming van Mike Meijnhard)

Ooghoogte = Vertical Vision

As the picturebook 'Ooghoogte', by Menno Boermans and Melvin Redeker, was released it only was a matter of time to publish it for the English 'readers'. Not that the pictures need that much words to explain, but nevertheless.

Vertical Vision is the cunning translation for a book with the caption of the various moments climbers encounter. Stunning pictures are the result. Buy, enjoy en relive your own climbing moments these pictures will evoke.