1/30/2008

Tricky landing

Gespot bij Coolzor.com een filmpje dat je op het verkeerde been zet. Leuk en in het geweld van de miljoenen filmpjes toch origineel ! (klik afbeelding)

1/29/2008

Pimp my Ice-axes

In het licht van de wat mindere ijscondities van de laatste jaren leek het me wat duur om voor een paar nieuwe ijsbijlen te gaan. Waarom niet mijn 'oude' piranha's wat pimpen zodat ik er weer een tijdje mee vooruit kan. Het grootste nadeel van mijn bijlen was dat mijn knokkels nogal onbeschermd waren en dat het loskomen uit mijn polslussen omslachtig was. Kortom tijd voor een make-over.

Polslussen eraf en vervangen door het kliksysteem van Charlie-Mozes (€62,-). Griezel zorgde voor een opzetmodule die mijn vingers wat meer kan beschermen (€22,-). Het was even creatief met kurk maar het resultaat is bevredigend. Nu nog de 'ijsproef' in Mello !

Before...

....after








1/28/2008

Dai Koyamada in Action Directe

Gespot op een wat vreemde site 9b waar (alleen??) klimmers die die gradering kunnen (willen :-)) klimmen hun info op kwijt kunnen. Lijkt nogal op de site 8a (bron: Dave McLeod). Ik liep daar echter wel tegen een videoregistratie (klik op afbeelding) aan van de Japanse klimmer Dai Koyamada die op z'n japans akelig 'relaxed' door de Wolfgang Güllich klassieker Action Directe klimt. Bekijk en zie met verwondering hoe mooi deze route toch is.

Noot: mooi geschoten ook, want het zijn heel andere beelden dan die van de beklimming door Iker Pou.

Climbing the tree

Boomklimmen, maar dan als kunst (Jardin du Luxembourg, Parijs 2005).

Architectuur in de bergen - Cool !

Kijk, zo kan het ook als je toch skiliften bouwt. Ik ben geen voorstander van meer liften (zelf ga ik liever met mijn Burton Splitboard touren) maar ben wel een liefhebber van mooie en vooral vernuftige en 'coole' architectuur. Slim weggewerkt die lelijke palen van dit transferstation.
(bron:thecoolhunter.com)