9/03/2007

Boulderwand - deel 1

Eindelijk, eindelijk is het dan zover. De eerste voorbereidingen voor de eigen boulderwand zijn getroffen. Vele schetsen heb ik gemaakt en net zo hard weer de prullebak in gemieterd. Mijn eigen wensen en de technische mogelijkheden werden er wel scherper door.

Uiteindelijk gekozen voor een groot vast deel dat 220x255 meet en 1m overhangt (zie schets). Het linker deel van de wand is gekromd (5) zodat de overhang daar voor een deel weer een stukje vertikaal is. Dit deel heb ik een tijd geleden voor nop overgenomen en wilde ik perse ondereel uit laten maken van de wand. Het stuk daaronder heeft een vertikaal voetenboard (2) en gevolgd door een overhangend verbindingsdeel (2). Het rechterdeel bestaat uit een licht overhangend stuk (1) en gaat over in een zwaardere overhang (4).

Bovenop, als bewegend dakdeel, komt nog een plaat die vertikaal gezet kan worden en als uitklimplaat kan dienen. Voorlopig maakt de constructie daar alleen een vertikale stand mogelijk maar in de toekomst gaat die ook een overhangende stand krijgen.
Totale hoogte van de wand: 3,65m.
Totaal oppervlak (incl. linker zijwand) ca. 9,5 m2

Twee platen, een valmat van 150x200 en een achttal inbouwgrepen (zie foto) kon ik voor een zacht prijsje van Klimhal Haalem overnemen en alle balken kon ik uiteindelijk voor nop meenemen bij een huis dat verbouwd ging worden. Dat schiet lekker op! Nu alles in de grondverf zetten en een aantal vrije dagen met droog en mooi weer afwachten. Vooralsnog is het te nat hier...

Geen opmerkingen: