1/07/2009

More Dutch Ice Skating - Schaatsen Oostvaardersplassen

Gisteren ben ik wezen schaatsen op de noordelijke Oostvaardersplassen. Iedereen was er bezig met een smile op z'n gezicht gebeiteld. Wat een fijne schaatsplek. Normaal nooit toegankelijk als er geen ijs ligt krijg je nu een uniek kijkje op een gaaf natuurgebied.
De opstapplek op de knardijk was redelijk bepleisterd met auto's maar het rondje was lang genoeg (ca.12 km) om het op het ijs niet druk te laten zijn. Her en der nog een klein zwak plekje maar voor de rest mooi dik en strak ijs. Af en toe het pwoing-geluid van het zich zettende ijs van de lange scheuren die dwars over het meer lopen. Maar het is allemaal sterk genoeg.
Ondanks de berichten dat je niet op de grote plas mag schaatsen wagen we het er toch op om via het riet een doorgang te vinden. Zie het filmpje van het resultaat.


Totaal een kleine 70 km geschaatst die dag en aan het einde is het goed rusten bij een van de vogelobservatiehutten. De zon laag aan de hemel en een tevreden gevoel met de wetenschap dat het zeker nog een dag of 5 schaatsbaar weer blijft. Toertochten 'here we come' !

Geen opmerkingen: