5/14/2008

Ongeluk Klimhal THEA

(foto is niet gerelateerd aan het nieuwsbericht)
Het komt zelden voor maar gisteren gebeurde het toch. Een 39-jarige vrouw uit Haarlem is dinsdagavond overleden na een val in een tot klimhal omgebouwde kerk aan de Erik de Roodestraat in Amsterdam-West. De vrouw was een ervaren klimster en de politie onderzoekt nu of het ongeluk te wijten is aan een technisch mankement, nonchalance of een persoonlijke fout (lees het persbericht van de Volkskrant).

Eens te meer besef ik me dat mijn val (ook in THEA....) van 8 meter een fortuinlijke afloop heeft gehad. Ik had 'alleen' maar een op twee plaatsen gebroken kuitbeen en een gedisluxeerde (zeg maar naast-je-been-staande) enkel.
Eerder gebeurde er een dodelijk ongeluk in de klimhal Gulpen. Toen werd de verdachte, klimvriend en zekeraar van het slachtoffer, werd schuldig bevonden aan de dood van het slachtoffer. Daarover is door de juridische commissie van de NKBV en stuk geschreven dat de moeite waard is om te lezen. Wellicht horen we nog wat de reden was van het ongeluk in THEA en kunnen we daar (wederom helaas) lering uit trekken.

(bron: Joost Lankester & Volkskrant)

Geen opmerkingen: