4/15/2008

The Fly - Boulder Ascents (5.14d+/V14)

Hoewel de route haken heeft blijft The Fly (Rumney - New Hampshire) toch ook een super boulderuitdaging. Met touw is de route al een zestal malen herhaald, echter Kevin Jorgeson is pas de tweede klimmer die de route bouldert. Met touw is David Graham in 2000 de eerste die de route klom en Jason Kehl wist in 2003 de route als eerste uit te boulderen. Chris Sharma is weer de eerste die de route in één dag uit wist te werken.
Hoewel er zwaardere boulders zijn is The Fly berucht om zijn landingszone. Een scherpe rand vanwaar je start of de grond die nog eens een paar meter lager ligt, of een combinatie van beide...
De route zelf is nog steeds een 'masterpiece' van micro-crimpers (klik op afbeelding voor video van beklimming door Tony Lamiche)
Lees er meer over op http://www.limbing.com/ en op http://www.kevinjorgeson.com/

1 opmerking:

Reinier zei

hey dude, zag geen email adres van je op de site, vandaar dat ik het via hier doe, maar ik heb een mooie oude plaat gevonden van Zermatt/Matterhorn en dacht dat je die misschien wel op je blog wilde plaatsen. Als je me een mailtje stuurt zal ik hem naar je opsturen. o en vooral doorgaan met bloggen! :)